ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
Ένα από τα πιο γνωστά μπαχαρικά, το γαρίφαλο, προέρχεται από τους ξηρούς οφθαλμούς του γαριφαλόδενδρου.
Παλαιότερα είχε μεγάλη σημασία και εμπορική κίνηση.
Η γεύση του γαρίφαλου είναι δυνατή και χαρακτηριστικά καυστική και το
άρωμα του ευχάριστο και καυστικό. Χρησιμοποιείται για τον αρωματισμό
κρεάτων, στη ζαχαροπλαστική, στην αρτοποιία, στην ποτοποιία, κυρίως για
τον αρωματισμό των λικέρ.
Το μήκος του φτάνει τα 2 εκατοστά και περιέχει ισχυρό αιθέριο έλαιο
σε ποσοστό περίπου 25%. Το αιθέριο έλαιο αυτό, γνωστό ως γαριφαλέλαιο,
εξάγεται από τα γαρίφαλα με απόσταξη και χρησιμοποιείται στην οδοντιατρική.
Πηγή:Wikipedia
Τιμή Συσκευασίας : 3,5 ευρώ (100 γρ.)